Úložiště iPhonu je kapacita zařízení. Úložiště na iCloudu je samostatný cloudový limit. Dokoupení většího cloudového úložiště nezvýší fyzickou kapacitu vašeho telefonu.
Přečtěte si, kde se upozornění zobrazuje
Porovnejte Nastavení → Obecné → Úložiště iPhonu se zobrazením úložiště na iCloudu ve vašem Apple účtu. Poznamenejte si, které z nich je téměř plné. Snímek obrazovky jedné obrazovky nemůže potvrdit stav té druhé; webový plánovač vás žádá, abyste cíl zvolili výslovně.
Zvolte akci pro daný limit
Pro místo v zařízení prověřte místní stažené soubory, aplikace a média. Pro místo v cloudu zkontrolujte kategorie zobrazené v nastavení iCloudu. Nemažte místní položky jen na základě domněnky, že dominují cloudovému limitu, a nekupujte cloudové úložiště v očekávání, že každý soubor v zařízení zmizí.
Synchronizaci berte jako synchronizaci, ne jako samostatný archiv
iCloud Photos udržuje změny knihovny synchronizované. Odstranění fotky proto není totéž jako ponechání chráněného originálu na jiném nezávislém místě. Než začnete mazáním snižovat kterýkoli z limitů, ověřte si svou strategii zálohování.
Optimalizaci používejte s jasným očekáváním
Apple nabízí pro iCloud Photos možnost Optimalizovat úložiště iPhonu. Než ji změníte, prostudujte si požadavky a aktuální pokyny Apple. To se liší od vytvoření komprimované kopie pro sdílení a webový kompresor neřídí iCloud ani proces optimalizace vašeho zařízení.
Porovnejte dvakrát stejnou věc
Po změně porovnejte stejnou obrazovku limitu s výchozím stavem. Počkejte na relevantní synchronizaci nebo aktualizace, místo abyste přepínali mezi obrazovkami a předpokládali, že rozporné údaje znamenají neúspěšné vyčištění.
Zůstane po smazání fotek v telefonu kopie v iCloudu?
Ne, pokud je mazání synchronizováno přes iCloud Photos. Zkontrolujte své nastavení a vše důležité si uchovejte v nezávislé kopii.