Smart Cleaner

Smart Cleaner

iPhone-opslag en iCloud-opslag zijn verschillend

Stel vast welke opslagwaarschuwing je hebt voordat je extra cloudruimte koopt of foto’s verwijdert.

iPhone-opslag is de capaciteit van het apparaat. iCloud-opslag is een apart cloudquotum. Meer cloudopslag kopen vergroot de fysieke capaciteit van je telefoon niet.

Lees waar de waarschuwing staat

Vergelijk Instellingen → Algemeen → iPhone-opslag met de iCloud-opslagweergave onder je Apple-account. Schrijf op welke van de twee bijna vol is. Een schermafbeelding van het ene scherm kan de status van het andere niet vaststellen; de webplanner vraagt je expliciet het doel te kiezen.

Kies een actie voor dat quotum

Onderzoek voor apparaatruimte lokale downloads, apps en media. Controleer voor cloudruimte de categorieën die in je iCloud-instellingen worden getoond. Verwijder geen lokale onderdelen alleen op basis van de aanname dat ze het cloudquotum domineren, en koop geen cloudruimte in de verwachting dat elk bestand op het apparaat daardoor verdwijnt.

Behandel synchronisatie als synchronisatie, niet als een apart archief

iCloud-foto’s houdt bibliotheekwijzigingen gesynchroniseerd. Het verwijderen van een foto is daarom niet hetzelfde als een beschermd origineel bewaren op een andere, onafhankelijke locatie. Controleer je back-upstrategie voordat je verwijdering gebruikt om een van beide quota te verkleinen.

Gebruik optimalisatie met duidelijke verwachtingen

Apple biedt Optimaliseer iPhone-opslag voor iCloud-foto’s. Bekijk de vereisten en actuele richtlijnen van Apple voordat je dit wijzigt. Dit verschilt van het maken van een gecomprimeerde kopie om te delen, en de webcompressor beheert iCloud of het optimalisatieproces van je apparaat niet.

Meet twee keer hetzelfde

Vergelijk na een wijziging hetzelfde quotumscherm met je uitgangspunt. Wacht op relevante synchronisatie of updates in plaats van tussen schermen te wisselen en aan te nemen dat tegenstrijdige cijfers betekenen dat het opruimen is mislukt.

Blijven foto’s in iCloud staan als ik ze op mijn telefoon verwijder?

Niet wanneer het verwijderen via iCloud-foto’s wordt gesynchroniseerd. Controleer je configuratie en bewaar een onafhankelijke kopie van alles wat belangrijk is.

Bronnen en hulp

Blijf ontdekken